Undgå økonomisk stress

Hjælp til Økonomisk stress

Jeg har lige set et afsnit af Luksusfælden, og i den udsendelse kan man tydeligt se, det ikke er sundt at være stresset over sin økonomi. Ligesom eksperterne i programmet, mener jeg at det er vigtigt at man har styr på sin økonomi og ved hvad ens penge bliver brugt til. Mange mennesker har udfordringer ved at ligge et budget og overholde dette budget.

Det er klart, at man kan have svært ved at holde styr på ens økonomi, hvis det ikke er lært hjemmefra. Desværre bliver der i folkeskolen ikke undervist særligt meget i økonomi, hvilket jeg mener er en stor fejl. Jeg synes det er noget af de vigtigste, man kan lære sine børn, således at de kan tage ansvar for egen økonomi når de bliver voksne. Som det ses i Luksusfælden er mange voksne som heller ikke er gode til at forvalte deres egen økonomi, og i værste fald ender de med at få stress over den økonomiske situation hvilket går udover deres livkvalitet.

Hvorledes undgår man økonomisk stress? Det handler om at få et godt “mindset” omkring økonomi, og at man bliver klar omkring at lykken ikke er at bruge mange penge. Penge er dog et godt værktøj til at kunne leve et lykkeligt liv. Men som så meget andet kan penge misbruges. Jeg tænker faktisk der findes mange pengemisbruger, folk som er afhængig af at bruge penge. Det giver måske en kortvarig følelse af lykke når de f.eks. køber en ny jakke eller en ny mobiltelefon. Heldigvis kan man lære at få et nyt mindset omkring penge og forbrug. Dermed kan det undgås at få økonomisk stress.


Fem råd til et bedre mindset og mindre økonomisk stress:

1. Få et overblik omkring indtægter og udgifter (Udarbejde et budget).
2. Hvis du har gæld, så skal du udarbejde et overblik omkring dine kreditorer og hvilke årlige omkostninger i procent (ÅOP), der er på hvert lån.
3. Udarbejde en plan for afvikling af eventuel gæld (dog er realkreditlån “god gæld” som man ikke nødvendigvis behøver at afvikle).
4. Leve under evne. Det betyder at du køber for mindre end du tjener. Generelt bør de fleste købe færre ting.
5. Have en nødopsparing. Jeg anbefaler at du mindst har en opsparing svarende til tre måneders forbrug.

Verified by MonsterInsights