Fordel at være kunde i flere banker

Du må gerne have flere banker

Det er jo ingen hemmelighed, at bankerne tjener mange penge på dine penge, lån og gebyrer. På din lønkonto får du normalt ingen eller meget lidt i rente. Derfor er det en rigtig dårlig forretning for dig, at have penge stående på kontoen. Jeg vil altid opfordre til, at man mindst én gang om året gennemgår gebyr og renter hos sin bank. Om renterne er rimelige, kan du finde ud af ved at kigge på sammenligningssider f.eks. mybanker.dk.


Nationalbankens rente, har siden efteråret 2023 har været på 3,6%. Det betyder, at bankerne opnår 3,6 % ved at forvalte dine penge og indsætte dem i Nationalbanken. Bankerne tjener mange penge ved at udlåne dine penge til andre kunder, f.eks. kan renten på kassekreditten sagtnes være på 15 %.



Pas på med bankgebyrer

Banken tjener desuden også penge på transaktionsgebyr, kontogebyrer, kortgebyrer og oprettelsesgebyrer mv. Du bør du kun betale for ekstra services. Der bør IKKE være gebyr på almindelige produkter som lønkonti, netbank og betaling af regninger. Du kan med fordel undersøge om din fagforening samarbejder med én bestemt bank, som giver gode vilkår til deres medlemmer.

En måde at jeg sikre mig gode vilkår på renter og kun få gebyrer, er at få en god kundeaftale med min bank samt at sprede mine bankforretninger til flere banker. Således har jeg én bank til min daglige økonomi med realkredit og lønkonto, en anden bank til opsparing samt én investeringsbank til mine aktieportefølje. Man kan sammenligne det med, at jeg både handler i Netto, Kvickly og hos lagekagehuset, når jeg skal købe madvarer.


Det kan være forskelligt for person til person hvad der giver bedst mening, og det vil også ændre sig gennem livet. Hvis du har behov for sparring omkring din økonomi og optimering af den, så er du velkommen til at kontakte mig.

Verified by MonsterInsights